Hallo “nieuwe normale” wereld.

Niets zo onvoorspelbaar als de natuur. Sinds mensenheugenis worden wij geconfronteerd met epidemieën en zelfs pandemieën. Hoe gaan we daarmee om en welke impact heeft de huidige Covid 19 pandemie invloed op ons “zijn”?

Er wordt van ons allen discipline gevraagd in de omgang met onze medemensen, maar kunnen we dat volhouden? Eén van de niet onbelangrijke zij-effecten van de Coronacrisis is het tanen van het consumentenvertrouwen. Daardoor worden mensen spaarzamer en nemen aankopen en investeringen af. Personeel vreest voor baanbehoud en het duurt niet lang of ondernemers krijgen naast door de overheid opgelegde maatregelen, ook nog eens de gevolgen van dit alles voor hun kiezen. Menige onderneming zal in zwaar weer komen te verkeren. Lang niet elke ondernemer zal zich beseffen dat niet alleen zijn bedrijf, maar ook zijn privésituatie gebaat zal zijn bij het tijdig inroepen van professionele hulp.

Die hulp kun je vinden bij jouw accountant, of administratiekantoor, maar zeker ook bij jouw gemeente. Schaam je niet om de hulp in te roepen van ervaren schuldhulpverleners bij de gemeentelijke sociale dienst. Zij, of de bureau’s waarna men jou kan verwijzen, zijn zeer goed in staat om jou, je bedrijf en je gezin door deze lastige periode te “loodsen”